Vyhledat
->

Průvodce kvalitou

V moři informací o jídle může být těžké rozeznat, co je skutečně kvalitní. Průvodce kvalitou vám pomůže zorientovat se v označeních, surovinách i původu potravin. Najdete tu fakta, rady i užitečné tipy pro každodenní nákup.
Průvodce kvalitou

Všechny články

Zacházení s potravinami v zatopených oblastech
Zacházení s potravinami v zatopených oblastech

V souvislosti s aktuální povodňovou situací Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje veřejnost i provozovatele potravinářských podniků na základní pravidla bezpečného zacházení s potravinami, které byly zasaženy povodňovou vodou, nebo jinak poškozeny v souvislosti s povodní.

Nakupujte kvalitně a střihněte si nákupy zdarma!
Nakupujte kvalitně a střihněte si nákupy zdarma!

I letos bude podzim patřit kvalitním potravinám. Střihněte si s námi nákupy zdarma. Od 30. 9. do 1. 12. 2024 hrajeme o tři poukázky na nákup v hodnotě 15 000 Kč, každý týden pak můžete vyhrát jeden z 9 nákupů za 5 000 korun a navíc ještě losujeme 4 500 báječných cen pro domácnost.

Netradiční infografiky pomáhají najít nejvhodnější výrobek pro každého spotřebitele
Netradiční infografiky pomáhají najít nejvhodnější výrobek pro každého spotřebitele

Ministerstvo zemědělství k 1.5.2024 zveřejnilo novou publikaci s názvem „Označování potravin pro spotřebitele“. Obsahem publikace jsou infografiky, ve kterých je názorně a poutavě vysvětlen význam údajů, které většina z nás zkoumá na etiketách potravin.

Ryby a pokrmy z ryb: Co byste měli vědět?
Ryby a pokrmy z ryb: Co byste měli vědět?

Ryby jsou bohatým zdrojem kvalitních bílkovin, vitamínů skupiny B a minerálních látek (železo, draslík, síra, hořčík, u mořských ryb i jód). Tučné ryby navíc obsahují vitamíny rozpustné v tucích A, D, E a cenné omega-3 mastné kyseliny. Díky těmto živinám jsou ryby důležitou součástí zdravého jídelníčku.

wef
wef

wef

erg
erg