Recepty
Všechny recepty
edwe
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které spojuje jemné kynuté těsto s lahodnou náplní z máku a tvarohu. Je ideální na rodinné sešlosti při jakékoliv příležitosti – oceníte ho na Vánoce
Děda Milan pro vás připravil poctivou staročeskou svíčkovou. Tento klasický recept, který vychází z osvědčených postupů jeho babičky, je ideální pro slavnostní obědy a rodinná setkání, kde okouzlí svou bohatou chutí a vůní.
Děda Milan pro vás připravil poctivou staročeskou svíčkovou – recept najdete zde. A co by to bylo za svíčkovou bez houskového knedlíku? Nebojte se, i na knedlík má děda Milan osvědčený recept!
Těstoviny lze bez váhání označit za základní potravinu, která nechybí téměř v žádné domácnosti. Jejich obliba spočívá v rozmanitých tvarech a velikostech, z nichž si vybere každý. Navíc mají dlouhou trvanlivost, což je činí praktickými pro sklad
Hlíva ústřičná je v kuchyni všestranným pomocníkem, který má mnoho benefitů. Tuto prospěšnou houbu lze najít ve volné přírodě na podzim, ale mnoho lidí ji také pěstuje celoročně doma. Je možné ji využít do polévek, gulášů, ale výborná je také nakládaná.
Paštika je skvělým zdrojem železa a bílkovin, které podporují zdraví svalů, a je přirozeným zdrojem vitaminu B12. Příprava báječné domácí paštiky je jednodušší, než si můžete myslet. Pojďte s námi vyzkoušet tento recept a překvapte celou rodinu lahodnou pochoutkou, která se hodí pro různé příležitosti.
Tartaletky neboli košíčky jsou překvapivě jednoduché na přípravu a skvěle se hodí pro kreativní kuchaře a kuchařky. Jakmile je upečete, můžete je naplnit téměř čímkoliv, co máte rádi. V letních měsících využijte bohatou nabídku lesní
Pražská vejce Adiny Mandlové si pro vás připravila babička Jana – jsou inspirovaná prvorepublikovými večírky a elegantní kuchyní té doby. S tímto předkrmem zazáříte na každé rodinné oslavě a navodíte atmosféru elegance a domácího vaření. Základem