Jak jsme testovali šunku
V České republice se šunka vyrábí ve třech jakostních kategoriích: nejvyšší jakosti, výběrová a standardní. Rozdíly spočívají v obsahu čistých svalových bílkovin, použitých surovinách a kvalitě zpracování. Parametry kategorií jsou definovány ve vyhlášce č. 69/2016 Sb.
Další články
V průběhu roku vstoupí v platnost nová povinnost, která zavede minimální podíl 5 % biopotravin ve veřejném stravování. Ty se nově objeví v jídelníčku veřejných institucí, jako jsou například nemocnice, úřady, menzy či domovy seniorů. U škol je tento podíl stanoven na 2 % z hmotnosti porce. Podle průzkumu Svazu ekologických zemědělců PRO-BIO realizovaného ve spolupráci s agenturou Ipsos tuto změnu podporuje více než polovina Čechů. Důležitost původu potravin zdůraznilo dokonce 70 % dotázaných.
Sýrové jednohubky nesmí chybět při žádné oslavě. Sýry milujeme a naštěstí si díky široké nabídce našich mlékáren každý dokážeme najít svůj oblíbený sýr. V dnešním seriálu se zaměříme na sýry s modrou plísní uvnitř. V našich končinách se jedná především o sýry niva, roquefort (rokfór) a gorgonzola. Základem sýru je kravské mléko, na rozdíl od ovčího používaného ve francouzském sýru.
Jablečný mošt je 100% ovocná šťáva získaná lisováním zralých jablek, která není chemicky upravovaná ani konzervovaná. Obsahuje přírodní cukry, vitamíny, minerální látky a antioxidanty, které prospívají zdraví. Mošt může být pasterovaný, což mu prodlužuje trvanlivost, nebo bez tepelného ošetření, který je určen k rychlé spotřebě.
Základem každé jednohubky jsou vždy kvalitní suroviny. Správná kombinace chutí vytvoří opravdový gurmánský zážitek, který si každý může připravit doma. Jak ale rozpoznat kvalitu na první pohled, když v obchodě nemáme možnost ochutnat? Klíče